Saturday, April 30, 2011

The Royal Wedding....

Είμαι ακόμα κρυωμένη, χάλια.. Μάλιστα για έναν παράξενο λόγο αντί να βελτιώνομαι χειροτερεύω και τώρα εκτός από όλα τα άλλα έχω ένα δυσοίωνο βράσιμο στο στήθος με αποτέλεσμα να μην μπορώ να κοιμηθώ το βράδυ σαν άνθρωπος και να αρχίσω αντιβίωση... Που πάει να πει πως σέρνομαι μέσα στο σπίτι σαν την κακομοίρα ενώ έξω έχει χαρά Θεού, και ζω αγκαλιά με πακέτα χαρτομάντηλα, αμέτρητα χάπια και σιρόπια, και μια μόνιμη δύσπνοια που με κάνει να κουράζομαι με το παραμικρό... Κάνω κάτι ελάχιστο και μετά πέφτω ξερή για κανένα δίωρο να συνέρθω..
Μέσα σε αυτό το φολκλόρ κλίμα ο βασιλικός γάμος εχτές ήρθε σαν δροσερό νεράκι στην έρημο.. Τουτέστιν κάθομαι που κάθομαι στον καναπέ κουκουλωμένη με την κουβερτούλα μου, ας απολαύσω τουλάχιστον ένα ωραίο παραμύθι να το χαρεί η ψυχή μου... Έφτιαξα λοιπόν το τσαγάκι μου - Forte με μέλι στο ειδικό φιν φον φλυτζάνι μαζί με μπισκοτάκια- για να τιμήσω την περίσταση κατά πως της ταιριάζει και οριζοντιώθηκα.. 



Βέβαια ξεκίνησα να παρακολουθώ το event στα ελληνικά κανάλια και ξενέρωσα άμεσα, στο Mega ο Λιάγκας σχολίαζε ότι έβλεπε σαν να είχε κατέβει μόλις από το βουνό με τα τσαρούχια, με μια αγωνιώδη και εντελώς φτιαχτή διάθεση να κάνει χαβαλέ ακόμα και εκ του μην όντως, και στο Star ο Θοδωρής Δρακάκης έκανε σερί σαρδάμ σε συνδιασμό με χιούμορ που μόνο ο ίδιος καταλάβαινε και διέκοπτε διαρκώς τον Μεγαλειότατο (Χρήστο Ζαμπούνη) ο οποίος ματαίως προσπαθούσε να μας εξηγήσει πως η παλιά εγγλέζικη αριστοκρατία ήταν απούσα από τον γάμο έχοντας δώσει την θέση της στην νεότερη και δη nouveau riche.. Έμπαιναν κάθε τόσο σφήνα και κάτι εντελώς άσχετες πιτσιρίκες που έκαναν ανταπόκριση και καλά και ιδέαν δεν είχαν για το ποιος ήταν ποιος, βαρέθηκα και εγώ και το γύρισα στο BBC Word.. Και βρήκα την υγειά μου.. Άψογα αγγλικά με αυτή την προφορά που με κάνει να πεθαίνω, ακριβείς πληροφορίες και μια ωραία ισορροπία ανάμεσα στο να εξηγήσουν τι συμβαίνει και να κουτσομπολέψουν και λίγο, αλλά με τον εγγλέζικο witty τρόπο που ταίριαζε ταμάμ με την όλη φάση.. 

Ταυτόχρονα διάβαζα και τα σχόλια διαφόρων στο twitter, οκ, το καταλάβαμε πως είστε όλοι ιδεολογικά αντίθετοι στο παραμύθι αλλά τότε γιατί μπαίνετε στον κόπο να το παρακολουθήσετε μόνο και μόνο για να το αποδομήσετε? Λες και αποδομείται από την δική σας ξέχασε με και άφησε με κριτική ένα θέαμα που στήθηκε με τεράστια προσοχή και κόστισε απίστευτο χρόνο και χρήμα και που αποτελεί το κύριο εξαγώγιμο προϊόν μιας - έστω γηραιάς- αυτοκρατορίας... Αφήστε που αν έσπαγε ο γεροδιάβολος το ποδάρι του και εξασφαλίζατε μια πρόσκληση για το event, ακόμα και από τις τελευταίες τις ακριανές, τρέχοντας θα πηγαίνατε όλοι σας να στηθείτε στην ουρά με τα καπέλα σας και με όλα σας τα κομφόρ..:-)


 (Ο Αλβέρτος του Μονακό μετά της αραβωνιάρας η οποία όμως να της το αναγνωρίσουμε, ήταν μια χαρά ντυμένη...)





( Το ζεύγος Μπέκαμ σταθερή αξία όπως το ξέρουμε χρόνια τώρα.. Αυτός γελαστός και με το παράσημο σε λάθος πέτο και αυτή πιο ξινή και από τα λεμόνια και σκαρφαλωμένη πάνω σε τακούνια ντάκους διότι άλλο πράγμα η εγκυμοσύνη και άλλο η μόδα αγάπη μου... Το δε καπέλο -  by Philip Tracy of course ο οποίος πρέπει να σχεδίαζε καπέλα και στον ύπνο του για να προλάβει ο άνθρωπος, τόσο σουξέ λέμε-  με άγχωσε τρελά.. Μην κάνει καμιά απότομη κίνηση και της μπει το κλαρί στο μάτι...)




(Αυτή η ton sur ton σε μπλε ρουαγιάλ είναι λέει η Tara Palmer-Tomkinson μετά της αδερφής της.. Οκ... Μου άρεσε το μανίκι που μοιάζει να έχει δική του ζωή αλλά το καπέλο πεϊνιρλί - πιρόγα δεν θα το φορούσα ούτε πεθαμένη..)





(Την μαμά της νύφης που την φάγανε στο Twitter την καημένη εγώ την βρήκα μια χαρά.. Ωραίο το χρώμα, κομψό το σύνολο και χαμηλών τόνων, και κρατήθηκε και δεν τα έμπηξε που η κορούλα της το τύλιξε το παληκάρι ενώ θα μπορούσε να κάνει ακόμα και ρόδες μέσα στην εκκλησία άμα ήθελε...)





(Αυτή δε, ήταν η καλύτερη μου.. Η κυρία Κάμερον του πρωθυπουργού, χωρίς καπέλο αλλά με μπιζού συγκλονιστικό και nude παπούτσι που ήταν απολύτως τέλειο.. Μπράβο!)



Πίσω στα όμορφα και τα χαρούμενα, εμένα λοιπόν ο γάμος αυτός μου άρεσε πολύ... Χάζεψα εμφανίσεις και καπέλα, το νυφικό της Kate που έγινε Kathrine θύμιζε πολύ αυτό της Grace Kelly αλλά από εκεί και πέρα όλες οι συγκρίσεις είναι μάταιες και εναντίον της νύφης οπότε ας τις αφήσουμε στην άκρη, ο William μοιάζει απιστευτα με την μαμά του και έχει και αρχές φαλάκρας νέο παιδί, ο Harry έκλεψε την παράσταση όπως πάντα (ειδικά εκεί που μπάνισε για δευτερόλεπτα την κουνιάδα του την ώρα που εκείνη διέσχιζε τον ατελείωτο διάδρομο της εκκλησίας στο πλευρό του συγκινημένου μπαμπά της και έκανε ένα χαμογελαστό και εμφανώς πονηρό σχόλιο στον γαμπρό), η Ελισσάβετ με το κίτρινο outfit ήταν όλα τα λεφτά ειδικά όταν χαιρέτησε την Καμήλα - σε έχω εντελώς χεσμένη έλεγε όλο της το είναι με δέκα διαφορετικούς τρόπους έκφρασης- και είχε και ένα μπλε κουβερτάκι ριγμένο στα πόδια της στο πήγαινε, how cool is that? 


(Άμα είσαι η Queen αγάπη μου, βάζεις ότι γουστάρεις και αγαπάς και χέστηκες για το τι λένε και για το τι δεν λένε για σένα.. Κίτρινο από πάνω μέχρι κάτω με αξεσουάρ σε χρώμα κρεμ και καπέλο φοντανιέρα, και για να σκάσετε, στο πήγαινε ήρθα με Rolls και στο φεύγα θα αποχωρήσω με άμαξα κλειστή - μην τυχόν πιάσει καμιά βροχή και πουντιάσω, οι άλλοι νέοι είναι δεν έχουν ανάγκη - και με πενήντα έφιππους συνοδεία έτσι για να μην ξεχνάμε ποια είναι η αλήθινή πρωταγωνίστρια και σήμερα και πάντα...)





(Καλά αυτό δεν υπάρχει... Στο σπινθιροβόλο βλέμα της αγελάδας, και το γενικότερο look του moooooo  σε χρώμα, προσθέτουμε  μια λεπτομέρεια που κάνει σε πλεκτό σεμεδάκι, και στο καπάκι φοράμε και ένα καπέλο με κέρατα μην τυχόν και διαφύγει από κανέναν απρόσεκτο ο συνειρμός....)




(Η Καμίλλα από την άλλη έβαλε δίχρωμο γαλάζιο και ροζ, έλεος πια Θεέ μου! και το καπέλο μπανιέρα για να κρύβει λίγο τα μούτρα της τουλάχιστον εκ δεξιών... Ο δε Κάρολος μούρη φράπα... Μην σας πω ότι θα την πάει και αυτή μπροστά και θα ξαναπαντρευτεί με άλλο, καινούριο tampon...)



(Η αδερφή της νύφης με το ατυχές όνομα Pipa αλλά με σώμα απίστευτο και μαύρισμα τροπικό, και τα παρανυφάκια από τα οποίο το μικρότερο που κρατούσε διαρκώς κλεισμένα τα αυτιά του με τα χέρια του ήταν το highlight της τελετής...)



Αυτό που σκεφτόμουν σε όλη την διάρκεια της μετάδοσης ήταν το πόσο λατρεύω όλες αυτές τις απολύτως βρετανικές λεπτομέρειες.. Τα σηματάκια και τα σημαιάκια στα αυτοκίνητα της βασιλικής οικογένειας, τα ίδια τα απίστευτα αυτοκίνητα, τις άμαξες φυσικά, τους έφιππους που τις συνόδευαν, το τελετουργικό, τις ατελείωτες οδηγίες, και το πόσο αγαπούν και τιμούν τελικά την παράδοση τους αυτοί οι άνθρωποι, και το πόσο εξαιρετικά την πουλάνε χωρίς να την φτηναίνουν... Και την ώρα που η Ελισσάβετ διέσχιζε την πόλη μέσα στην υπέροχη Rolls Royce της με τα πλήθη να την αποθεώνουν κανονικά, αναρωτιόμουν πως να είναι άραγε να είσαι εκείνη? 60 χρόνια βασίλισσα μάλλον πρέπει να νοιώθει on top of the world.. Και να είναι κιόλας... Και τι δεν θα έδινα για να ήξερα τι περνούσε από το μυαλό της την ώρα που χαιρετούσε ελαφρώς βαριεστημένα τον κόσμο χαζεύοντας μέσα από τα - οπωσδήποτε- αλεξίσφαιρα τζάμια... Και ναι, είμαι σίγουρη πως το να γίνεις πριγκήπισσα με αυτόν τον τρόπο που διάλεξε η Kate - ή η μαμά της - δεν είναι ούτε το ευκολότερο ούτε το πιο ευχάριστο πράγμα στον κόσμο, όμως το παραμύθι για τον καθένα έχει την δική του διάσταση και το ζει όπως αντέχει και μπορεί... Και για την κοπελίτσα που περίμενε τόσα χρόνια τον William να της κάνει την περιβόητη πρόταση και από εδώ και στο εξής θα ζήσει την ζωή της μέσα σε μια τεράστια γυάλα στην οποία όλοι θα δικαιούμαστε να ρίχνουμε κλεφτές ματιές όποτε το επθυμήσουμε, η χτεσινή διαδρομή προς το παλάτι μέσα στην ανοιχτή άμαξα νομίζω πως ήταν το ωραιότερο κομμάτι της διαδρομής... Και εγώ ως θεατής πραγματικά το λάτρεψα...


(Αποθεώστε με ανθρωπάκια... Που αν πέρναγε από το χέρι μου τώρα θα ήμουν στο Μπαλμόραλ με τα σκυλάκια μου και θα έβλεπα και εγώ το πανηγύρι από την τηλεόραση που συμπεθερέψαμε με τους τέως ανθρακορύχους που πλούτισαν πουλώντας χάρτινα ποτήρια για πάρτυ.. Τι κάνω η γυναίκα για αυτή την χώρα 60 χρόνια τώρα Παναγία μου...)




(Και το ευτυχές ζεύγος.. Το νυφικό δια χειρός Sarah Burton του οίκου του αειμνήστου Alexander Mc Queen μια χαρά της πήγαινε της νύφης, αλλά με την μακαρίτισσα την Grace καμιά σχέση... Δεν πειράζει όμως, κανείς δεν είναι τέλειος...)



15 comments:

δεσποιναριον said...

Να μωρε, αντι να στελνουν τον καθε ασχετο απο τα καναλια που παει προκατειλημμενος να χλευασει, επρεπε να στειλουν εσενα. Κι εγω ειμαι αντιβασιλικη, αλλα δε θα γρουσουζεψω το γαμο δυο ομορφων παιδιων που ετυχε να εχουν πεντε στερλινες με κακιες. Ασε που στη Βρεταννια η βασιλεια ειναι συμβολο και το θελουν. Και το παραμυθι για τα εξοδα δεν στεκει αφου ο τζιρος απο την εκμεταλλευση του γαμου ειναι πολλαπλασιος.
Οταν ανεβασα την αναρτηση χτες δεν ειχαν κυκλοφορησει ολες οι φωτογραφιες και δεν ειναι πληρες. Θα τους στελνω εδω! χε χε!
Περαστικα και προσεξε το λιγο το κρυωματακι. Κανε υπομονη μερικες μερες. Φιλακια πολλα!

Taste Advisor said...

Πρώτα από όλα, περαστικά!
Μετα μετά μετά, μου άρεσε πάρα πολύ η δική σου ανταπόκριση, εννοείται ότι το παρακολούθησα, εννοείται ότι μου άρεσε όλο το παραμυθάκι.
Οσο για τους γκρινιάρηδες και για τα σχόλια της, αυτοί θα γκρινιάξουν έτσι κι αλλιώς.
Η Pipa μου άρεσε πολύ, καθώς και το φιστανάκι της.
H μαμά της νύφης επίσης, μου θύμιζε και κάπως Αντζέλικα Χιούστον.
Καλά η Γκαμήλα δεν το συζητώ, όνομα και πράγμα.....
ΦΙλιά και να γίνεις γρήγορα καλά

Multi psi said...

Omorfa pragmata....alla me tin perigrafi ton kapelon....me pethanes...gelaga moni mou san tin xazi....mexri dakrion!!!!

As elpisoume to koritsaki na vrei tin eytixia mesa se olo ayto...kai na min dystixisei opos i panemorfi kai anepanalypti Diana!!!!

Perastikoulia kai Filakia!!!

elekat said...

Αααα ούτε εγώ να τόγραφα το ποστ αυτό φίλη που ναί, τ'ομολογώ ότι λατρεύω Βρεττανική Βασιλική οικογένεια και είδα το γάμο με κάθε λεπτομέρεια!!!
Μ'αρεσουν όλα αυτά, εις πείσμα της γενικής κατακραυγής για το θέμα, που όταν όμως τους σερβίρουν άλλα πολύ πιό στενάχωρα εγχώρια θέματα πεθαίνουν να σχολιάζουν και να ασχολούνται επιμελώς και λέγοντας κάθε παπαριά επί παντός επιστητού σε κανάλια και παράθυρα!
Ε δε θα πάρω λοιπόν απ'αυτά!
Προτιμώ να βλέπω την Πίπα με την ιταλική ομορφιά της, τη διαμαντένια Cartier τιάρα, το Alexander Mc Queen νυφικό, τις Louboutin γόβες και την τούρτα υπερπαραγωγή που κόστισε € 100 το κομμάτι!

Unknown said...

Leipane oi alithinoi prigipes omos. Ti na peis!

katrine said...

Έκλεψε πολλά βλέμματα η Pipa, πραγματικά, έτσι όπως το λες. Μια εσύ μια το Δεσποινάκι και να μην το βλέπαμε μέσα στο θέμα θα είμαστε!!!

Περαστικούλια που ξανακύλησες, να προσέχεις, θα μιλήσουμε
φιλιά μωρό μου:)))

STELIOS PENTARVANIS said...

Έχω πάθει με την σούπερ ανταπόκριση για το Γάμο. Δηλαδή πως να το πώ δεν έχω δει τίποτα και το εννοω, ούτε καν στο γιουτιούμπ αλλά τώρα αισθάνομαι ότι τα ξέρω όλα.χαχαχαχαχ

Irene said...

There is a reason I'm following you;)
At last someone tells it like it is. Αυτό το φτιαχτό αντιβασιλικό σύνδρομο της μεταπολίτευσης, από τα faux-royalties είναι so blah!
Very well said, Εύη! Take good care, Summer is round the corner:)

My blueprint said...

Το post ήταν ότι πρέπει για μένα που δεν πρόλαβα να δω τίποτα. Συνοπτικά όλα όσα θα ήθελα να δω! Thank you my dear!
Περαστικά Ευάκι

Tali said...

ναι ναι ανι


ειμαι ακομα στον Λιαγκα αλλα θελω να το πω ναι ναι ναι

ποσο χαιρομαι γι αυτο το ποστττ
ποσο συμφωνω
και ποσο θα συμφωνησω
ναι ναι ναι

χχχχχχ επανερχομαι !

Tali said...

δεν ειχε δορυφορικη το ξενοδοχειοοοοοοοο

απο χτες που το διαβασα σε μενα το σχολιο σου , αυτο σκεφτομουν....τι καλα που εκανες.

Tali said...

Η Μπεκαμ ειναι φρικιο!

Tali said...

Περαστικα!! εχει πεσει το ανοσοποιτικο σου συστηαμ , προσεχε!!!

στο θεμα τωρα!! συμφωνω με ολα οπως και με το σχολιο της Δεσποινας (και ειμαι και βασσιλικη:)

ευγε φιλεναδα σε λατρεψα κι αλλο ..χορταστικο ποστ!!

orfia said...

Εσυ και η Δεσποινα ησασταν οι τελειες ανταποκριτριες του γαμου τελικα! Τα πασης φυσεως καπελλα εκλεψαν την παρασταση. Αλλα ας ευτυχησουν τα παιδια! Το κρυωμα καλυτερευει Ευακι ? Αντε να περασει να επανελθεις στους ρυθμους σου!Φιλακια και καλο βραδυ!!

Glayki said...

Η κόρη της Φεργκιουσον με το αγελαδίσιο βλέμμα...νομίζω πως θα ταίριαζε ως παρτενέρ του Φλωρινιώτη!
Περαστικά βρε παιδί!